Om oss

OM OSS

BABE er utdannet Master Tea Blender ved ITMA, International Tea Masters Assosiation.

Over 95 % av alle teer drukket i verden er blandet. De fleste teer er laget i den store vestlige teindustrien. Blinde Bonde blander te fra bunnen med kjærlighet slik at du kan være trygg på hva du drikker. Denne typen te kalles spesialte eller speciality tea og kjennetegnes av at smaken er unik med egne oppskrifter.

Vil du møte Babe – en ekte Master Tea Blender, så stikk innom Nedre Bakklandet 58 i Trondheim.

Det er åpent hverdager kl 12-17 og lørdager 12-16.

Følg med på Instagram og Facebook for åpningstidene.

Teene er nøye utvalgt i samarbeid med tebønder og andre temestre. Teen kommer fra bønder vi kjenner, stort sett Japan, India, og Sør-Afrika. Som regel selges te på en stor auksjon i Mombasa. Vi importerer direkte, noe som tar lang tid å finne de rette teene med gode arbeidsfrohold, riktig jordsmonn og god kvalitet.

Deretter tilsetter vi selv smakene, i tråd med den trønderske matkulturen i dette Matriket Midt. Vi bruker så langt vi kan selvplukkede eller usprøytet frukter, urter eller blomster. Målet for hver blanding er å gi deg en funksjonell, visuell, balansert, aromatisk og smakelig opplevelse. Derfor sier vi: velkommen til vår sanselige verden.

Det begynte med at Bonden ble blind og hans kone begynte å dyrke urter på gården for gi han en sanselig opplevelse hele vekstperioden. Deretter tok hun, Babe, eller Hanne Charlotte Heggberget, en teutdanning som heter Master Tea Blender. Det betyr kokken av te.

Som kokk ivaretar hun de mange elementer ved telaging som man ikke tenker over når man drikker teen. Og det er kanskje heller ikke nødvendig å vite om alt som ligger bak. Det som vi vet folk kjenner forskjell på er SMAKEN. Det er mange som har kommet til oss etterpå og handlet mer te fordi de har funnet en favoritt. De har sammenlignet med andre teer som de trodde var laget med naturlig aroma, og kjent forskjellen på te med naturlig smak.

På gården dyrkes noen av plantene, men ofte sankes det viltvoksende norske planter som vi pynter teene med. Vi er ikke opptatt av å sette et økologisk merke på teene våre. Det vi er opptatt av er at det er naturlig og usprøytet, og smaker godt.

Å dyrke selv er meget tidkrevende, og selve tørkingeprosessen er deilkat og krever nøysommelig arbeid som avhenger sterkt av at været er tørt. Plantene sorteres ved sanking – all ugress må bort. Deretter må de tørkes raskt for ikke å oksidere eller gjæres, så sorteres platene på nytt og deretter siles hver plante. Hver skjøre blomst knipes av ved stilken, for hånd. På høsten begynner skaperprosessen med å finne en harmonisk kombinasjon av ulike spesialblandinger ved Gravraak teateliér.

Med luktesansen vil du kunne kjenne aromaen som frigis først fra den tørre teen. Aromaen endrer karakter når den er ferdig brygget og kan ofte brygges flere ganger. Gravraak teateliéret gir anbefalinger på bryggingen tilpasset hver eneste te. Den visuelle opplevelsen av blandingen er der for at du skal nyte skjønnheten som en te kan gi deg og dine omgivelser.

Slurp gjerne teen høylytt, så smaksløkene i munnen blir vekket sammen med luktesansene dine. Prøv også å kombinere mat til teene dine ved å benytte deg av vår søkemotor for te og mat. Ofte kan motsetninger skape en forsterket opplevelse av hver aroma og smak. Prøv deg frem og følg oss gjerne på Facebook og Instagram. Vi setter pris på og er helt avhengig av dine tilbakemeldinger for å finne veien videre i dette te-eventyrlige prosjektet som ingen andre i Norge har prøvd seg på. Spre det glade budskap om nettbutikken og kom med anbefaling på sosiale medier. Og prøv noe nytt som du aldri har smakt. Velbekommen.

På forhånd takk.

Mvh

Hanne Charlotte Heggberget og Lars Marius Heggberget