Innhold av koffein i matcha er flere ganger høyere enn i annen grønn te. Virkningen av koffein varer mye lengre enn kaffe samtidig som L-Teaninene holder deg rolig, avslappet og fokusert.

Innhold i matcha:

Matcha har nylig blitt kjent i den vestlig verden og lenge brukt i Japan. Den består av et grønt pulver basert på grønne teblader.

  • Seremoni matcha: stilken og årene i bladene fjernet. Bladene kalles da Tencha.
  • Kulinarisk matcha er laget av hele blader.

Hvordan lage matcha:

Tencha kvernes i en spesiell kvern. For at pulveret skal bli fint nok kvernes tenchaen i flere omganger. Prisen på hver matcha avspeiles i finheten av pulveret. Vi har forsøkt vår gamle kornkvern i Smia, men det ble dessverre for grovt. Ved å drikke matcha får du i deg både de vann -og fettoppløselige stoffene. Polyfenol katekiner øker energiomsetningen og fettforbrenningen.

Smak av matcha:

De siste vekstukene blir tebuskene dekket over av store canvas for å beskytte mot solen. Overskyggingen definerer sødmen i din matcha.

  • Seremonielle matcha – bladene er dekket i opptil 6 ukene.
  • Kulinarisk matcha – bladene er dekket halve den tiden.

Næringsinnhold i matcha, grønn te og kaffe.

Innhold per 100ml / Matcha: 2g / Kaffe: 7g Matcha Grønn te Kaffe
Polyfenoler 130 116 N/A
Fiber 780 N/A 50
Teanine 64 20 80
Kalsium 8,4 3 N/A
Potassium 54 18 N/A
Vitaminer per μg/ml
Vitamin A 96
Vitamin B1 12
Vitamin B2 27 40 N/A
Vitamin B3 80 100 N/A
Vitamin C 1200 4500
Folsyre 24 16 N/A

Av kulinarisk matcha kan du lage drinker, iskrem og kaker eller drikke som en ususha matcha. Den seremonielle matcha drikkes bar etter den er pisket med en matchavisp.

For oppskrifter, se link til matcha latte
For bryggemetode, se link bryggemetoder matcha

Filter products Showing all 3 results
Kategori
Koffeininnhold
Smak
Tid på døgnet
Te og mat

Viser alle 3 resultater