Vår grønne te er produsert i enten Kina eller Japan. Kina er den største grønn te produsenten. Her finnes det mange varianter og vi har kun valgt ut noen få som enten brukes i blandinger eller som perlene har bevart sin opprinnelige form.

Hva er grønn te? Grønn te er den eneste teen som har bevart innholdet av polyfenolin og dens naturlige farge.

Kinesiske grønn te:
Ferskpukkede blader legges på bambus til tørk før de utsettes for varme, enten ved hjelp av varmluft og av og til damp. Den høye tempraturen bladene utsettes for blokkere enzynaktiviteten og den naturlige oksidering. Dermed beholder bladene sin opprinnelige farge. De ulike metoder for fremstilling varierer fra rulling, tvinning, bretting, knusing av bladene eller håndrulling til perler. Områder i Kina er Anhui, Fujian eller Yunnan.

Japansk grønn te:
De Japanske grønne teene er en del av den japanske kulturen der Bancha drikkes til maten, Sencha, Tamaryokucha og Gyokuro i småforsamlinger og Matcha nytes i en egen Zen filosofisk seremoni. Oftere enn ved kinesisk grønn te dampes bladene i meget høye temperaturer for å beholde den intense grønnheten og blokkere oksideringen. Bladene blir så myke og elastiske at de kan rulles eller presses i en hoiro til grønnfargen blir dypere og bladene får sin kjente nålform.

Noen japanske teer vokser de siste ukene i skygge ved at åkeren dekkes med canvas som beskytter mot solen. Søtheten beholdes ettersom katekin innholdet reduseres. Dette gjør også at koffeininnholdet vil merkes mer, ettersom den beroligende katekin virkningen ikke er så fullt tilstede.

For matcha, følg link.

Filter products Showing 1 - 12 of 24 results
Kategori
Koffeininnhold
Smak
Tid på døgnet
Te og mat

Viser 1–12 av 24 resultater